U trendu

Regenerator nije samo za kosu: Iznenadićete se kako još možete da ga iskoristite

Regenerator za kosu ne deluje kako neki specijalan proizvod. Njegovo ime govori koja mu je funkcija: regeneriše vašu kosu. Koristite ga kada perete kosu da bi ublažili isušujući efekat šampona i učinili vašu kosu lakšom za oblikovanje. Ali, s regeneratorom možete mnogo toga da uradite osim da samo hidrirate kosu, piše Life Hacker. Evo njegovih nekoliko neočekivanih upotreba.

1. Služi umesto pene za brijanje

Ovaj trik postoji već neko vreme i ako ste ikada zaboravili gel za brijanje na odmoru, regenerator će biti izvrstan za brijanje. Lepo pokriva dlačice i pomaže vam da se glatko obrijete. Upotrebite ga na isti način kao i svaki proizvod za brijanje.

2. Spašava odeću skupljenu u pranju

Stvarno je šteta kad vam se omiljena košulja skupila u pranju, ali to nije nužno razlog da je bacite. Umesto toga pokušajte da upotrebite regenerator za promenu njene veličine. Napunite posudu vrućom vodom, dodajte regenerator i pustite da se skupljeni komad namače najmanje pet minuta. Kada ga izvadite iz vode, postavite ga ravno da se osuši i povucite ga natrag na izvornu veličinu.

3. Omekšava tkanine koje čine da vas koža svrbi kad ih nosite

Regenerator vam neće pomoći samo da promijenite veličinu svoje odječe – on će ih takođe učiniti podnošljivima za nošenje. Možete ga koristiti za omekšavanje vune zbog koje vas koža svrbi kad je obućete na golo telo.  Uronite svoju grubu odeću u hladnu vodu, a zatim istisnite vodu. Nanesite regenerator i utrljajte ga u tkaninu. Ostavite da odstoji oko 30 minuta, isperite vunu i stavite je da se osuši.

4. Dubinski čisti vaše donje rublje

Prema Buzzfeedu, vaš donji veš takođe možete tretirati regeneratorom. Dodajte kašiku regeneratora u posudu s vodom sobne temperature, potopite donje rublje na nekoliko minuta, isperite ih i okačite da se osuše.

5. Omekšava kistove za šminkanje i farbanje

Za mekane četkice za farbanje i šminkanje, upotrebite malo regeneratora nakon što ih operete kao i inače. Nanesite ga pre nego što ih stavite da se osuše i vaši četkice će biti spremne za ulepšavanje u tren oka, prema korisnici Reddita koja preporučuje ovu upotrebu.

6. Sprečava stvaranje rđe

Reader’s Digest Canada predlaže korišćenje regeneratora za kosu kako biste sprečili stvaranje rđe na vašem alatu. S vremena na vreme na svoje ključeve i alat utrljajte malo regeneratora kako bi ostali sjajni.

7. Uklonite premalo prstenje

Postoji mnogo načina za uklanjanje zaglavljenog prstena – od korišćenja gumica do konca za zube. Ipak, najefikasnije je koristiti regenerator za kosu jer je njegovu vodenastu, ali klizavu teksturu lakše očistiti nego vazelin, losion ili sapun.

8. Ispolirajte nerđajući čelik

Nanesite malo regeneratora na čistu krpu i upotrebite ga za uklanjanje mrlja s vaših uređaja od nerđajućeg čelika. Obrišite ga čistom krpom kako biste uklonili višak i primetićete značajno poboljšanje sjaja.

9. Otčepite odvod

Regenerator deluje kao lubrikant, posebno na kosu, pa ako vam se kosa (ili bilo što drugo) nakupi u odvodu, naprskajte malo regeneratora na rešetku, ostavite da odstoji oko 20 minuta i isperite ga toplom vodom.

10. Popravite zatvarače i šarke

Šarke škripe ili postaju lepljive? Patentni zatvarači zapinju? Regenerator može pomoći da se vaši metalni komadi opet glatko kreću jedan pored drugog, prema Buzzfeedu. Sledeći put kad vaša vrata budu bučna ili kad vam dete ostane zarobljeno u svom zimskom kaputu, dodajte malo regeneratora na mesto gde se susreću metali i polako pokrećite delove koji se pomeraju (ili bi trebalo da se pomeraju) napred-nazad kako biste ga raširili uokolo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar