U trendu

Rešite se mrava u domu zauvek: Ovo su 3 proverena načina koja zaista deluju

Iako mnogi od nas uživaju u toplijem vremenu, porast temperature takođe znači da će mravi biti aktivniji. Mravi mogu da izazovu mnogo problema u vašim domovima, ulazeći u ormare, hranu, pa čak i u frižidere i zamrzivače. Ali profesionalno uklanjanje mrava može koštati do 270 evra (i više) po tretmanu, piše The Sun.

Dakle, ako ste ograničeni budžetom, ali želite da stavite tačku na te neželjene goste u svom domu, postoji nekoliko jeftinih rešenja. Kris Haton, stručnjak za skladištenje i vlasnik Adams Selfstore-a, deli tri trika za humano uklanjanje mrava iz domova.

Sirće

Prema Krisu, sirće je odlično rešenje za čišćenje i iako se može koristiti za uklanjanje kamenca i čišćenje prozora, može se koristiti i za odbijanje insekata – uključujući mrave. Rekao je: „Poprskajte rastvor jednakih delova sirćeta i vode oko ulaznih tačaka, tragova mrava i poznatih područja zaraze. Ovo razbija njihove mirisne tragove i sprečava mrave da se vrate.“

Esencijalna ulja

Poput belog sirćeta, određena eterična ulja, uključujući ulja peperminta, čajevca i citrusa, „su prirodni repelenti mrava“, kaže Kris. Međutim, umesto čiste upotrebe eteričnih ulja, stručnjak je predložio mešanje sa vodom. Da biste se oprostili od mrava u svom domu, jednostavno pomešajte nekoliko kapi eteričnih ulja sa vodom i poprskajte rastvor po svom domu. Fokusirajte se na korišćenje oko okvira vrata, prozora i ventilacionih otvora gde je najverovatnije da će mravi ući, prenosi Espreso.

Cimet

Konačno, iako mnogi od nas koriste cimet za pečenje i kuvanje, ispostavilo se da se može koristiti i za odbijanje insekata. Posipanje mlevenog cimeta na ili oko staza mrava može poremetiti njihov miris, što ih može sprečiti da uđu u domove. To je bezbedna, netoksična metoda koja će vas koštati stotinak dinara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.