U trendu

Rešite se zauvek paukova iz kuće: 5 najjeftinijih načina da ih uklonite bez hemikalija

Sprejovi protiv insekata i paukova koji se mogu naći u prodaji uglavnom su delotvorni, ali obiluju hemikalijama. Zbog toga nisu najbolje rešenje, naročito ukoliko u kući imate decu i kućne ljubimce.

Najveći problem su neurotoksini, kao što su organofosfati i karbamati, koji mogu negativno da utiču na nervni sistem insekata, ali su štetni za decu, a čak i trudnice bi trebalo da ih izbegavaju jer mogu da deluju na fetus.

Umesto toga, mudrije je koristiti prirodne trikove za odbijanje paukova, kao i, naravno, redovnom i temeljnom čišćenju.

Ulje peperminta

Umesto teških hemikalija, upotrebite ulje mente, koje emituje snažan miris i njim odbija paukove! Najbolji rezultat postići ćete ako dodate 15-20 kapi esencijalnog ulja u bocu sa raspršivačem, sipate vodu do vrha, promućkate i potom poprskate svugde gde ste uočili pauka ili paukovu mrežu.

Sirće

Još jedan sjajan prirodni repelent jeste alkoholno sirće, a u njegovom slučaju trebalo bi sipati sirćeta do pola flaše sa raspršivačem, preliti vodom i poprskati mesta na kojima ste spazili pauka, tako i sve ćoškove po stanu. Koristite ovaj prirodni sprej svakih nekoliko dana.

Limun i narandža

Jeste li znali da su citrusi moćna prirodna sredstva za odbijanje paukova? Sameljite koštice limuna i narandže, dodajte i malo kore i „mesa“ voćki, pa time protrljajte ivice poda i prozorske daske kako bi miris opstao duže. Od pomoći će biti čak i da na trpezarijskom stolu u činiji s voćem uvek imate citruse!

Redovno čišćenje

Iz higijenskih razloga, održavanje doma čistim se podrazumeva, ali često čak i pri temeljnom čišćenju zaboravljamo baš delove u kojima se skrivaju paukovi. Zato obavezno pređite očistite i ispod kreveta i po uglovima.

Odmah pokupite ostatke hrane

Čim završite s obrokom, ne čekajte ni trenutak i počistite za sobom. Čak i najsitnije mrvice privlače mrave i mušice, a oni će namamiti paukove, koji se hrane njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар