U trendu

Sam svoj majstor: Zamaskirajte OGREBOTINE za tren

Neretko nam se dešava da sasvim slučajno ogrebemo neki omiljeni predmet, pa čak napravimo ogrebotinu i na nekom kućanskom aparatu. To svakako neće uticati na funkciju tog aparata, ali svakako hoće na estetiku. Na kraju krajeva, čak i ako ne gledate u ogrebotinu, znaćete da je tu i nerviraće vas.

Ipak, nema potrebe da se nervirate, jer postoji rešenje. Naime, manje ogrebotine na kućnim aparatima premažite tečnim korektorom i kada se osuši, premazani deo zaštitite prozirnim lakom za nokte. Na sličan način možete popraviti i sitne nepravilnosti na predmetima i posudama od bele keramike, ali ih više ne možete koristiti u domaćinstvu – mogu biti samo ukras.

Ogrebotine na starom drvenom nameštaju ćete odstraniti sa mešavinom 1/4 šolje sirćeta i 3/4 šolje maslinovog ulja. Pamučnom krpicom natopljenom mešavinom uporno premazujte drvenu površinu dok ne potrošite smesu.

Pažljivim nanošenjem tečnog korektora takođe možete prikriti mrlje na belom ili bež plafonu. Ako je potrebno, sjaj korektora smanjite tako što ćete premazano mesto, pošto se osušilo, prebrisati papirnom maramicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.