U trendu

Samo ovakva novogodišnja dekoracija doneće vam novac u 2024. godini

Svi nastojimo da nam predstojeća godina bude bolja, lepša i srećnija od prethodne. Kako bismo to i postigli, neretko se koristimo i “trikovima”, a tu je svima nam dobro znani feng šui.

Feng šui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju, već nam nudi i savete kako da novogodišnju dekoraciju uredimo tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu. Po feng šuiju, mesto za jelku je od izuzetne važnosti jer će vam upravo ona doneti harmoniju.

Ovo su najbolja mesta za jelku

Zimzeleno drvo simbolizuje dugovečnost i prijateljstvo. Prema priznatim feng šui stručnjacima, trouglasti oblik novogodišnje jelke smatra se simbolom “vatre”, a najbolje mesto za ovaj simbol je u sobi koja zauzima gornji levi ugao vaše kuće.

Ovaj prostor se smatra “površinom bogatstva”, a trouglasti oblici i predmeti sastavljeni od drveta su naročito snažni. Postavljanje jelke na ovom mestu privući će bogatstvo i prosperitet u vaš dom.

Takođe, dobra mesta za novogodišnje jelke su generalno svi uglovi vašeg doma ili centralni deo kuće, gde će se stabilizovati energija tokom ovog perioda, kada je još uvek u jeku pandemija korona virusa.

U slučaju da ste jelku postavili na sever, ukrasite je staklenim dekoracijama plave, bele, srebrne i zlatne boje. Drvce na zapadu ili severozapadu trebalo bi da bude u belim, srebrnim, zlatnim i žutim tonovima, nikako u crvenim, piše cdm.me, a prenosi prva.rs.

U slučaju da se jelka nalazi u jugozapadnom ili severoistočnom delu doma, povoljne su dekoracije u žutim i crvenim tonovima i puno keramičkih ukrasa, dok se bela i srebrna boja ne preporučuju.

Kako bismo doprinijeli kvalitetnijoj povezanosti porodice, poželjno je da svaki član postavi barem jedan ukras na jelku budući da tim činom postavlja i svoju ličnu energiju. Gde god da stavite jelku, pobrinite se da ne blokirate protok energije kroz vaš dom.

Ne sme da bude postavljena na mesta koja blokiraju protok energije, kroz prednji ulaz ili preblizu vratima.

Možda ćete morati da preuredite prostor u sobi gde stavljate jelku. Ako to učinite, budite sigurni da nameštaj neće blokirati prostor za hodanje ili protok ‘či’ energije. Možda želite da premestite neke komade nameštaja u drugu prostoriju za vreme praznika, kako biste omogućili energiji da slobodno teče kroz prostor.

Feng šui savetuje da jelku ne stavljajte:

– U hodnik ili sobu gde može da blokira prolaz

– U područje gde će ometati protok či energije

– Previše blizu izvora toplote ili kamina, gde može da izazove požar ili brže da se osuši ako je prava.

Dekoracija doma

Za postizanje pozitivnog raspoloženja generalno u novogodišnjoj dekoraciji kuće koristite puno tamnozelene boje. U domu je prisutna prevelika količina energije vatre (zapaljene sveće, sveprisutna crvena boja i ukrasna rasveta koja doprinosi svađama i nervozi, a tamnozelena boja je uspešno upija.

Zimzelene grančice, venčići, dekoracije i zeleni stolnjaci odlično balansiraju energiju prostora.

Ovih dana se često fotografišemo, pa je poželjno imati na umu da je fotografija sa troje ljudi poređanih u jednom redu izuzetno nepovoljna. U slučaju da se porodica sastoji od tri osobe, one treba da poziraju u formi trougla pri čemu se osoba koja najviše zarađuje smešta u gornju poziciju.

Za prijatnu atmosferu svakodnevno zapalite aroma lampicu s uljima mandarine, narandže, limuna ili cimeta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar