U trendu

Sat nikada ne biste trebali da postavite u ove 2 prostorije u kući, postoje dobri razlozi

Feng šui pravila za privlačenje sreće i pozitivne energije u dom kažu da je veoma važno na koje mesto ćete u kući postaviti sat. Sat predstavlja bitan simbol i kao takav označava kretanje, akciju i promenu.

Prvo i osnovno pravilo je da se sat postavlja u prostoriju koja je prometna ili u kojoj ima najviše aktivnosti. Takva je dnevna soba gde ukućani najviše komuniciraju i gde provode najviše vremena.

Takođe dobra opcija je da se sat postavi u radnoj sobi ili kancelariji. Korisno  je da imate sat koji će pokazivati koliko vremena ste proveli u radu.

Na jednom mestu nikako nije dobro da držite sat: u spavaćoj sobi. Ta soba služi isključivo za odmor, kao i postizanje seksualne energije, gde je vreme najmanje bitno. Najbolje je sat da postavite u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju, gde će svi, pa čak i gosti, moći da ga vide.

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram ulaznih vrata. Na istoku, prema Feng šui tradiciji, glavni element je drvo. Zato se nikada na zidove ne stavljaju satovi koji su napravljeni od metala, a najbolje zamene su im oni od drveta, kamena ili plastike.

Ipak, postoje i mesta gde je, prema feng šui pravilima, dobro držati sat. To su dečija soba, kao i soba kod beba zog hranjenja. Najbolje je da koristite samo satove koje nemaju klatno ili zvuk, nego digitalne.

Kod starije dece, satovi se koriste da deca ne zakasne u školu, pa je dobro da jedan takav postavite u njihovoj sobi. Nabavite neki sat lepog dizajna. Satovi koji su ukrašeni slikama četiri godišnja doba, ili koji pokazuju sunce i mesec, dan i noć, su odlična kombinacija za privlačenje pozitivne energije kod dece.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Prema feng šui običajima, pokvareni satovi donose lošu i blokiranu energiju u dom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar