U trendu

Savet stručnjaka: Omekšivač za veš nemojte koristiti tokom vrućina, evo zašto

Vlasnik kompanije Laundryheap i stručnjak za pranje veša Dejan Dimitrov nedavno je otkrio da omekšivač nikako ne bi trebalo upotrebljavati tokom toplijih meseci, a evo i zašto.

Omekšivač za veš sprečava da tkanina upija vlagu, pa tako naša pidžama ili majica u kojoj spavamo kada je vruće ne može upiti znoj. Budimo se potpuno mokri, prenosi The Sun.

„Bilo bi dobro izbegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati lepše, tkanina ne može upijati vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri.“

Savetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osetljivu kožu kako biste izbegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris.

Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu.

„Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može da upije vlagu. Čuvajte to za zimu.“, prenosi Novi.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar