U trendu

Sipala je ovu tečnost u mašinu za pranje, od tada radi 5 puta bolje: ‘Odeća mi je kao nova, oduševljena sam‘

Neke domaćice smatraju da je mašina koja stalno pere i održava veš čistim i sama potpuno čista, a u stvari može da bude leglo bakterija i ostataka od prethodnih pranja.

Naime, mašinu za pranje veša treba redovno čistiti jer se u bubnju nakuplja prljavština i razmnožavaju se bakterije. Upravo ova prljavština može negativno da utiče na kvalitet pranja, a vi to sigurno ne želite. Zbog toga često vaš veš posle pranja ne miriše sveže ili se na tkanini pojavljuju bele mrlje. Iz tog razloga je veoma važno redovno čistiti veš mašinu, jer se u njoj nakuplja prljavština i ostaci od veša koji je tu pran.

Započnite čišćenje pranjem fioke u koju je dodat prašak za pranje veša. Izvadite je iz mašine za pranje veša, veoma je jednostavno i svaka mašina za pranje veša ima mehanizam koji vam omogućava da je izvadite i dobro operete sa svih strana, jer se tu skuplja prašina, prah i ostaci omekšivača koji opet kasnije stvaraju mrlje, prenosi Jednaistina.

Nakon toga očistite donji filter na mašini za pranje veša, koji se nalazi u donjem delu mašine, tu su mala vrata koja se otvaraju. Zatim dezinfikujte vrata iznutra alkoholom. Nakon toga uključite praznu veš mašinu za pranje na 90 stepeni. U fioku stavite sodu bikarbonu i limunov sok ili sirće. Efekat će vas oduševiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.