Sipate ostatke ulja u odvod? S ovim vam trikom vam to više neće pasti na pamet

Mnogi se nakon spremanja jela pitaju kako se najbolje rešiti ulja i masti od pečenja. Znamo da je apsolutno zabranjeno prosipati masnoću u sudoperu jer tako potencijalno uništavate cevi, pa je zato jedna žena nedavno otkrila kako to uraditi uz pomoć samo – aluminijske folije.

Kako piše Daily Mail, korisnica TikToka Holi iz Ontarija u Kanadi kaže da nakon što je otkrila genijalan trik koji masnoću u samo tri koraka uklanja iz tiganja, više je nikada neće izlivati direktno u sudoperu.

@hollydormer

Never going back. Who else does this? #lifehackvideo #standardpractice #lifehack #baconhack #grease

♬ Ultimate life hacks – The Life Bath

Sve što je potrebno da uradite je da u sudoperu stavite komad aluminijske folije koji ste oblikovali tako da pristaje odvodu. Ostatke masnoće zatim izlijte iz tiganja ili šerpe u foliju i pustite da ona odstoji dok se ne pretvori u čvrsti komad, a zatim ga omotajte folijom koja je ispod i bacite u kantu za smeće.

Holi je za svoju objavu na TikToku dobila više od 13,6 miliona pregleda i na hiljade komentara korisnika. „Uvek sam samo koristila papirnati ubrus da upijem ulje, moram ovo da probam’, napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: „O moj Bože! Apsolutno genijalno!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.