U trendu

Bizarno, ali efikasno: Domaćice masovno u usisivač stavljaju kozmetičku vatu, evo i zašto

Svi usisivači imaju jednu zajedničku karakteristiku: s vremenom i korištenjem ispuštaju vrlo neugodan miris koji se širi celom kućom.

Upkos čestoj zameni filtera, teško se rešiti ovog neugodnog mirisa, ali ako isprobate ove neverovatne metode koje će vam uštedeti vreme i novac na industrijskim osveživačima vazduha, nećete se pokajati.

Kako usisivač održavati čistim i svežim?

To je gotovo nemoguća misija: čestice prljavštine i prašine neverovatnim brzinom se nakupi unutar usisivača, u cevima i motoru. Dakle, ako ne čistite često, normalno je da će se širiti neugodan miris, a vaš uređaj će nakon nekog vremena biti u lošem stanju. Budite sigurni da ga možete ponovno očistiti ovim metodama kako bi bio čist i funkcionalan kao prvog dana.

Prvi savet: Nakon što posudu za prašinu ili vrećicu detaljno ispraznite i očistite, u nju možete jednu ili dve blaznice vate natopljene eteričnim uljem sa mirisnom po vašem izboru. Vaš dom će biti osvežen ekspresno!

Još jedan savet za održavanje svežine usisavača: dodajte kašiku sode bikarbone u vrećicu. Ako usisivač nema vrećicu, pospite dovoljno sode bikarbone direktno na pod i usisajte ga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.