U trendu

Sjajan dekoraterski trik: Posadite cveće “naopako”, svi će vam zavideti (VIDEO)

Koncept sađenja biljaka “naopako“ unutar životnog prostora postoji još od osamdesetih godina prošlog veka. Ideja se pokazala veoma uspešnom pa se počela upotrebljavati širom sveta.

Postoje već gotovi mehanizmi za “naopaku” sadnju, ali kako prenosi nasakuhinja.org možete ih izraditi i sami i to relativno jednostavno.

U nastavku i pročitajte kako.

Materijal: plastična tegla, konopac, spužvasti materijal, biljka

Alat; Bušilica, skalpel, makaze

Budući da će vam tegla visiti naopako, biljku ćete posaditi preko dna saksije, umesto vrha. Kako bi stvorili mesto za biljku, pomoću bušilice s posebnim nastavkom izbušite rupu.

Stavite saksiju na spužvasti materijal i pomoću skalpela izrežite krug veličine dna. Preklopite izrezani materijal i izrežite vrh makazama kako biste napravili rupu u sredini kruga. Zatim napravite rez na prečniku kruga. Vaš materijal trebao bi izgledati poput krofne s crtom koja ide kroz jednu stranu.

Izbušite dve rupice na suprotnim stranama lonca pomoću bušilice. Provucite jedan kraj konopca kroz rupu od vanjske i unutrašnje strane i zavežite čvor kako biste ga učvrstili. Ponovite s drugom stranom. Možete koristiti jedan celoviti komad užeta ili dva pojedinačna komada, zavisi kako želite obesiti teglu.

Izvadite biljku iz tegle u kojoj je bila prije i pažljivo očistite zemlju oko korena kako biste biljku mogli provući kroz rupu na dnu saksije koju ste izbušili. Stavite deo biljke s korenom u rupu te s gornjeg otvora tegle stavite izrezani spužvasti materijal oko korena biljke i pritisnite ga na dno kako biste sprečili da se zemlja prosipa. Dodajte još zemlje i obesite na željeno mesto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.