U trendu

Sobno cveće će probujati, a listovi zablistati: Za očaravajući izgled iskoristite ovo piće

Održavanje sobnog bilja bez cvetova ne zahteva previše vremena. Povremeno zalivanje ili orošavanje, dodavanje prihrane jednom mesečno, kao i redovno uklanjanje prašine sa zdravih listova i skidanje uvelih listova obezbediće da biljke izgledaju bujno i raskošno. Preduslov je, naravno, da svaka sobna biljka dobije odgovarajuću poziciju u domu, jer neke traže veću, a neke manju količinu direktne svetlosti.

Međutim, listovi sobnih biljaka mogu se zaprljati i pokupiti prašinu. Iz tog razloga je dobro koristiti pivo za listove kućnih biljaka. Ali, kako se koristi pivo za listove?

Kako biste očistili listove cveća pivom, prvenstveno umočite sunđer u pivo, dobro ocedite i prebrišite njim listove. Hmelj je koristan za biljke i daje im snagu. Pivo će lišću biljke dati prirodan sjaj. Nemojte koristiti previše piva jer bi to moglo privući insekte na biljku.

Pivo je izvrsna alternativa komercijalnim proizvodima. Neki od komercijalnih sjajila za biljke koriste hemikalije koje su loše za biljku. Stoga je bolje koristiti pivo ili vodu kako biste očistili lišće biljke. To su prirodni proizvodi za sjaj lišća koji ne sadrže štetne hemikalije. Oni su takođe mnogo jeftiniji i lakše dostupni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar