U trendu

Sredstvo koje svi imamo u kupatilu savršeno čisti zagorelu masnoću na šporetu: Isprobajte odmah

Vazelin je poznat kao hidratant za suvu kožu, ali je mnogo više od toga. Njegova neverovatna sposobnost uklanjanja ulja i prljavštine sa različitih površina, uključujući ploče za kuvanje, jedna je od njegovih manje poznatih prednosti.

Naime, pošto sadrži maziva i emolijense, vazelin je odlična opcija za uklanjanje i uklanjanje tvrdokornih masnih mrlja. Omekšava ostatke i lakše ih je ukloniti krpom. Štaviše, vazelin stvara barijeru koja sprečava nakupljanje ulja i prljavštine u budućnosti, pojednostavljujući redovno čišćenje.

Evo kako efikasno očistiti šporet vazelinom.

Utapkajte krpu od mikrovlakana sa malo vazelina. Prođite preko površine šporeta. Vazelin će učiniti čuda za uklanjanje i omekšavanje masnih tragova. Koristite čeličnu vunu za mrlje koje je veoma teško ukloniti. Da biste se oslobodili ostataka, nežno trljajte zahvaćeno područje čeličnom vunom. Pazite da ne pritiskate previše da ne biste ogrebali površinu. Koristite čistu krpu od mikrovlakana da uklonite svaki poslednji komad masti i vazelina. Površina će početi da bude svetla i čista. Ako je potrebno, ponovite ovaj postupak, posebno pažljivi sa starijim ili duboko usađenim mrljama.

Nakon toga možete napraviti tanak zaštitni premaz od vazelina, koji će služiti kao barijera od budućeg nakupljanja masti i prljavštine, piše Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar