Stavila plastičnu kesu na rende, pored mnogo manje nereda desilo se nešto potpuno neočekivano

Popularni beli luk ili đumbir izvrsna su alternativa za antibiotike. Pomažu kod čitavog niza bolesti, a mi, naravno, uživamo i u njihovom posebnom ukusu u jelima. Međutim, problem nastaje tokom njihove obrade. Svaki komadić je vredan pa je šteta ako veći deo ostane na rendetu.

Za prehlade i gojaznost
Beli luk ili đumbir preporučuju se kod bolesti dišnih puteva, raznih upalnih stanja, ali i kod snižavanja krvnog pritiska i gojaznosti. Oboje će istovremeno podržati imunološki sistem, poboljšati probavu, smanjiti glavobolju, a đumbir se čak smatra afrodizijakom. Oba prirodna antibiotika mogu biti skupa pri kupovini, pogotovo ako tražite organski kvalitet. Zato se pobrinite da koristite svaki komadić prilikom obrade.

Narendajte đumbir preko folije
Isprobajte jedinstveni postupak rendanja đumbira. Rende pokrijte plastičnom folijom i počnite rendati. Đumbir će biti lepo pripremljen, rende će biti čisto, a ni  jedan komadić đumbira neće ostati ne iskorišćen. Dame će biti presrećne što su zaštitile svoj manikir.  Sličan postupak možete isprobati i kod rendanja belog luka. Postupak s folijom i rendanjem znači puno manje nereda, više iskorišćene namirnice, a miris belog luka neće ostati na vašim šakama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.