Stavite ovo u mašinu za veš i zaboravite na peglu: Trik koji znaju samo najbolje domaćice

Ko bi rekao da obična kugla aluminijumske folije može učiniti život toliko lakšim? Ovaj isprobani trik je savršen za sve koji žele manje peglanja i mekšu odeću. Ako još niste probali, sada je vreme da isprobate ovaj trik za domaćinstvo koji znaju samo najbolje domaćice.

To je jednostavan proces koji mnoge domaćice koriste kako bi smanjile statički elektricitet i sprečile da se odeća previše gužva tokom pranja.

Aluminijumska folija deluje kao provodnik, rasipajući statički elektricitet koji se nakuplja tokom pranja. Kada veš nije električno napunjen, ne lepi se i manje se gužva. Rezultat? Manje nabora i mekša odeća koju često ne treba ni peglati.

@sima_at_home

Alufolie wirkt antistatisch, weniger Falten und Wäsche bleibt fusselfrei 😏 #tipps #tippsundtricks #trockner #lifehacks #fürdich

♬ Elexsandom – Elexsandom

Kako koristiti aluminijumsku foliju u mašini za pranje veša?

Pripremite aluminijumsku foliju: Uzmite komad aluminijumske folije i oblikujte ga u kuglu. Preporučujemo veličinu teniske loptice.

Dodajte loptu u mašinu: stavite kuglu od aluminijumske folije direktno u bubanj mašine za pranje veša, zajedno sa odećom.

Započnite pranje: Operite veš kao i obično, izaberite svoj omiljeni program i dodajte deterdžent.

Nakon pranja primetićete da je odeća manje zgužvana, mekša i prijatnija na dodir. Jednostavno, zar ne?

Saveti i trikovi za najbolje rezultate

Redovna zamena aluminijumske folije: Zamenite kuglicu od aluminijumske folije svakih nekoliko nedelja, pošto se vremenom istroši i izgubi svoju efikasnost.

Korišćenje više kuglica: Za optimalne rezultate možete koristiti dve ili tri kuglice od aluminijumske folije, posebno za veće količine veša.

Oprez sa osetljivim tkaninama: Iako je aluminijumska folija bezbedna za većinu odevnih predmeta, budite pažljivi sa veoma delikatnim tkaninama i uvek proverite etikete za određena uputstva za negu.

Zašto je ovaj trik toliko popularan?

Ušteda vremena i truda je samo jedna od prednosti. Ovaj metod je i ekološki prihvatljiv, jer smanjuje potrebu za peglanjem, što znači manju potrošnju energije. Osim toga, aluminijumska folija je pristupačna i skoro svi je već imaju kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.