Stavite ovu biljku na terasu i rešićete se dosadnih komaraca: Uz to i predivno miriše

Vreme je toplih večeri. Za neke to znači opuštanje na terasi ili balkonu i uživanja u omiljenom piću. Jedna stvar koja može uništiti uživanje u svemu tome su – komarci. Ipak, ove dosadne insekte možete oterati pomoću jedne biljke.

Reč je o tamjanici, hilandarskom bosiljku li Svetoj Petki. To je biljka koja svojim mirisom efikasno tera komarce.

Sve što vam je potrebno je nekoliko saksija te biljke koje treba postaviti na terasu i komarci vas više neće dirati.

@plantagenije

Kako se rešiti komaraca?#komarac #rešenje #problem #fyp #balkantiktok #balkanfyp #mosquito #solution #biljka #plantagenije

♬ original sound – Dejan Dragićević

– Tamjanika nije zahtevna, voli sunce i predivno miriše – rekao je ljubitelj cveća Dejan Dragićević. Pa ćete, osim što ste oterali komarce, imati i fin miris oko sebe koji podseća na tamjan. Ova biljka se dobro može kombinovati i s petunijama.

Još jedna jako korisna biljka je čuvarkuća.

Čuvarkuća je jedna od najstarijih lekovitih biljaka u pružanju prve pomoći, naročito kod kožnih oboljenja. Njeni listovi sadrže sluzavi sok koji ima lekovito, umirujuće i rashlađujuće delovanje na kožu. Deluje slično kao aloe vera, ali nešto slabije. Sveže iscijeđeni sok iz listova još se od antičkih vremena koristi protiv kožnih tegoba. Osim sluzi, listovi čuvarkuće sadrže jabučnu i mravlju kiselinu, mineralne materije, šećer i vitamin C.

Sad kad nema komaraca vreme je za uživanje…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.