U trendu

Stavite samo par kašičica ovog sastojka u ormare, sve će nedeljama predivno mirisati

Delovaće kao „dezodorans“ u vašem ormanu i ukloniti sve neprijatne mirise

Sigurno ponekad možete da primetite da vaš ormar ima karakterističan miris, najčešće, kako se kaže u našem narodu – ustajali, ma koliko često prali i vodili računa o odeći.

Ovaj miris često dolazi od vlage u vašem ormaru i obično znači da vaš ormar nije dobro provetren ili da je prostor posebno vlažan.

Ako ništa ne učinite, ovaj miris se može preneti na vašu odeću. Ipak, nemojte da paničite, postoji jednostavan način da sprečite da se taj miris uvuče u vašu odeću, a sve što je potrebno je kafa.

Osim što će napraviti topli jutarnji napitak koji vas razbudi, kafa će delovati i kao „dezodorans“ u vašem ormaru i ukloniti sve neprijatne mirise, prenosi House Digest.

Pored buđi, odeća koja nije pravilno osušena ili je nošena, pa stavljena u ormar, takođe može da stvori neprijatne mirise u vašem ormanu.

Ova neočekivana upotreba kafe je veoma jednostavna.

Uzmite mlevenu kafu, nekoliko kašičica i stavite je u kesicu od gaze.

Zatim, okačite napunjenu kesicu u svoj ormar. Za lakše kačenje koristite vešalicu ili kuku — sa obe strane ormara. Ostavite kesu za kafu nekoliko dana da učini svoju „magiju“ i bićete zapanjeni razlikom koju čini za vašu garderobu.

(Blic Žena)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.