U trendu

Stručnjaci otkrili kako se u četiri koraka rešiti mirisa kućnog ljubimca u kući

Zadnja stvar koju svaki vlasnik kućnog ljubimca želi, je da njegov dom počne da miriše na njegovu voljenu životinju. Srećom, eksperti za čišćenje podelili su rutinu u četiri koraka, kako bi osigurala da se to ne dogodi i da prostor ostane ugodan i svež, piše The Sun.

– Vaša kuća zapravo ne smrdi od njihove dlake, nego od peruti koja je svuda. To je slično kao sa ljudskom peruti, i to je nešto što se svakodnevno ljušti sa životinja – rekla je ekspertkinja.

Prva stvar koju treba uraditi je očistiti svaku vodoravnu površinu u svojoj kući: lajsne, priključke za napajanje i prozorske trake.

Druga stvar koju treba uraditi je očistiti svoje filtre za vazduh i izduvne ventilatore. Treći korak je koncentrisanje na zidove u vašem domu, dakle moraćete da obrišete prašinu i operete celu površinu svojih zidova. Nakon što se sve to uradi, elementi koji stvaraju neprijatan miris, biće uklonjeni, ali još uvek postoji jedan važan korak.

– Morate očistiti filter usisivača, inače ćete samo vraćati smrdljivi vazduh. To je zaista važan korak koji mnogi zaboravljaju – dodala je.

Ono što još dodatno možete da uradite je da pospete sodu bikarbonu po svim površinama od materijala poput tepiha i garnitura i zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširiti po celoj površini. Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisivačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u potpunosti uklonili miris psa iz doma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar