U trendu

Stručnjaci otkrili koliko dugo mokar veš sme da stoji u mašini

Sigurno vam se nekada dogodilo da stavite stvari na pranje i da ih ne izvadite odmah iz mašine za pranje veša po završetku programa. Događa se da tada dolazi do stvaranja neprijatnog mirisa.

Kada se javlja neprijatan miris?

Moguće je ostaviti rublje nekoliko sati u mašini, a da ono ipak zadrži miris i svežinu, piše Net.hr.

Ako se dogodi da morate da izađete iz kuće i da veš nema ko da izvadi, znajte da vas može čekati gde ste ga ostavili i do 12 sati nakon pranja, ali u određenim uslovima.

Prvo treba znati sadrži li mašina bakterije, da li je prljava i širi li se iz nje neprijatan miris kada je prazna. Ako je to slučaj, veš koji odmah izvadite nakon pranja imaće takođe neprijatan miris, koji će biti još izraženiji ako takvu odeću ostavite nekoliko sati neraširenu.

Kako osvežiti mašinu za pranje veša?

Tada bi trebalo detaljno očistiti mašinu: sipajte sirće na mesto gde inače sipate deterdžent i uključite praznu mašinu da se opere, ako već nemate program za čišćenje mašine.

Drugi uslov za sveže i čisto rublje nakon dugog stajanja je da sipate tačno onoliko deterdženta koliko je propisano. Manje može biti nedovoljno, a više može imati kontraefekat, i zalepiti se za odeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar