U trendu

Stručnjaci za enterijer: Ove tri stvari izbacite iz svog doma da ne bi izgledao jeftino

Svako ima drugačije mišljenje kada je u pitanju dizajn enterijera. Međutim, jedan stručnjak je otkrio tri stvari koje bi trebalo da uklonite iz svog doma ako želite vrhunski izgled.

Jeftini citati

Dizajneri su primetili da često manji predmeti mogu ostaviti pogrešan utisak. Takođe su dodali da ako u svom domu imate komade sa motivacionim citatima, ovi citati mogu učiniti da vaš dom izgleda zastarelo, ali i jeftino.

Umesto toga, okačite neke slike, fotografije i umetnost da biste ulepšali svoj prostor.

„Odaberite umetnost koja odgovara vašem ličnom stilu i dopunjuje paletu boja i dekor vašeg doma“, kaže stručnjak za enterijer Danijel Ufland.

Za one koji ne mogu da odustanu od motivacionih citata, Danijel kaže da ih koriste ‘umereno’ i da se postaraju da rade sa ostatkom kuće.

Nedostatak kohezije

Takođe, neusklađeni stilovi, konfliktne šeme boja i slučajni izbori dekora često mogu učiniti da se vaš dom oseća nepovezanim. Još gore, može izgledati jeftino – bez obzira koliko novca potrošite.

Umesto renoviranja od nule, stručnjak za dizajn enterijera savetuje da će dom izgledati skladnije sa sličnim stilovima i paletama boja.

„Odaberite temu ili estetiku koja odražava vaš lični ukus i držite se toga kada birate nameštaj, dekor i boje“, kaže Danijel.

Previše veštačkih biljaka

Previše veštačkih biljaka može učiniti da vaš prostor izgleda neuredno – prema ekspertu za dizajn enterijera.

Umesto da ih sve ukloni, Danijel kaže da u svoj dom uključite prirodne biljke o kojima je lako brineuti se, piše The Sun, a prenosi N1.info.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.