U trendu

Stručnjak za pranje veša otkriva: U ovo doba godine izbegavajte da koristite omekšivač

Da li volite da vam veš miriše na omekšivač? Da, više se zapravo ne može ni zamisliti opran veš koji miriše na prašak. No, da li je to baš dobro?

Vlasnik kompanije Laundryheap i stručnjak za pranje veša Dejan Dimitrov nedavno je otkrio da omekšivač nikako ne bi trebalo upotrebljavati tokom letnih meseci, a evo i zašto.

Omekšivač za veš sprečava da tkanina upija vlagu, pa tako naša pidžama ili majica u kojoj spavamo kada je vruće ne može da upije znoj. Budimo se potpuno mokri, prenosi The Sun.

„Bilo bi dobro izbegavati omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom vrućina. Iako će sve mirisati lepše, tkanina ne može da upije vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri.“

Savetuje da za posteljinu i pidžamu odaberete deterdžent za osetljivu kožu kako biste izbegli iritaciju, a najbolje bi bilo i da nema miris.

Mnogi se odlučuju na ulaganje u posteljinu od svile misleći kako je bolje spavati na takvom materijalu kada krenu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za leto i da takve pidžame i pokrivače čuvate za zimu. „Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe ne može da upije vlagu. Čuvajte ih zato za zimu.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.