Super trikovi, ovako možete da zauvek eliminišete neugodne mirise iz obuće

Mnogi muku muče sa neugodnim mirisima iz obuće, naročito u proleće i leto, kada se noge više znoje. Srećom, postoje jednostavni i ekonomični načini kako da se rešite neugodnih mirisa bez puno muke. Isprobajte neki od ovih trikova:

Pomoću sode bikarbone

Soda bikarbona je fantastičan prirodni dezodorans i svestrano sredstvo za čišćenje. Za ovaj način čišćenja osim sode bikarbone biće vam potreban i jedan filter za kafu ili papirnati ubrus. Stavite nekoliko kašika sode bikarbone u filter ili ubrus i svežite u čvor kako se ne bi prosulo. Soda će preko noći upiti mirise i vlagu.

Eterična ulja

Eterična ulja s mirisom limuna ili pomorandže pomažu da neutrališete neugodne mirise iz vaše obuće, a pritom ih osvežavaju novim mirisom. Natopite malo vate za svaku cipelu i ostavite preko da deluju.

Obični sapun

Obični komad sapuna takođe pomaže u neutralisanju neugodnih mirisa. Sve što je potrebno jeste da stavite po komad sapuna u svaku cipelu i ostavite oko 12 sati da deluje. Kada se mirisi neutrališu, pažljivo izbacite mrvice sapuna koje su ostale u obući.

Ostavite obuću na suvom mestu

Ovaj način je više kao prevencija od mogućih neugodnih mirisa. Ukoliko je vaša obuća suva u njoj se neće stvarati neugodni mirisi od znoja i vlage. Najbolji način da ih održavate suvim jeste da ih ostavite na svetlosti nekoliko sati pre nego što ih odložite u ormar, prenosi Klix.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.