U trendu

Svako dvorište ima svoje “zmijske rupe”, evo kako da ih otkrijete i prepoznate

Sigurno su vam se nekad desile situacije kada ste sumnjali da imate zmije u dvorištu ili da ste se na nekom putovanju u prirodi uplašili kada ste videli rupu u zemlji ne znajući da li odatle vrebaju zmijske nemani.

Ove dve situacije lako je prepoznati, a mi vam sada otkrivamo tajnu, koja vam možda nekada može spasiti život, prenosi freshpress.info.

Svaka osoba na svetu želi da ima mirno dvorište i vrt te da uživa u njima. Ipak, da ne bude sve bajno i krasno pobrinuće se razne štetočine koje mogu nauditi vašim biljkama. Pored njih velike probleme mogu da predstavljaju zmije koje mogu i vama da naude.

Većina zmija na području Balkana je opasna i agresivna a neke od njih su i veoma otrovne. Neke od tih zmija su u stanju da ubiju čoveka za samo sat vremena.

Ako dođete u situaciju da u vašem vrtu uočite rupe koje oko sebe nemaju zemlje onda se u toj rupi sigurno ne nalazi krtica. Velika je mogućnost da se tu nalazi slepić koji je mnogo tanji od zmije. Ako je ta rupa široka onda su 99% šanse da se tu nalazi zmija.

Ako želite da se rešite zmija možete zatvoriti rupu ali isto tako i u rupu ugurati stare krpe natopljene benzinom i zapaliti ih. U rupe u kojima se nalaze zmije možete ubaciti žar kako bi se rešili ove nepoželjne štetočine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.