U trendu

Svi greše u ovome: Koliko mleveno meso sme da stoji u frižideru, a koliko u zamrzivaču

Sveže kupljeno mleveno meso može da stoji u frižideru dan, najviše dva, pa bi bilo najbolje bilo da ako ne planirate da ga koristite u tom periodu, da ga zamrznete. Međutim, koliko dugo može da stoji u zamrzivaču.

Uobičajena vrsta mlevenog mesa je mlevena govedina, ali na sličan način se pripremaju i mnoge druge vrste mesa, uključujući svinjetinu, teletinu, jagnjetinu i živinu. Mleveno meso se veoma često koristi, pa je važno znati koliko dugo možete da ga držite zamrznuto.

Ako se toplotno obradi i pravilno skladišti, mleveno meso može da se zamrzne dva do tri meseca i ukus se neće toliko promeniti.

Takođe je važno kako je meso upakovano. Ako je u originalnom pakovanju, može da se čuva do dve nedelje, a ako planirate da čuvate duže od toga, bilo bi dobro da pakovanje umotate u foliju ili stavite u kesu za zamrzivač, prenosi Klix.ba.

Gubitak vlage je jedan od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi ukus nakon dugog stajanja, prema američkoj Organizaciji za hranu i poljoprivredu SAD. Ministarstvo poljoprivrede (USDA), čak i ako je u zamrzivaču, što znači da ni tu ne može ostati zauvek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.