U trendu

Svi zaboravljamo da ga očistimo: Obratite pažnju, ovo mesto u kući ima više bakterija nego WC šolja

Iako redovno čistite i sređujete, verovatno zaboravite na jedno mesto, a to je prostor iza kauča. Stručnjaci kažu da je to verovatno najprljavije mesto u vašem domu, prenosi The Sun.

,,U našem domu se često koriste kauči i sofe, a uz piće, jelo i opšte opuštanje dolazi do velikog nereda. Trebalo bi da temeljno usisavate celu sofu i jastuke jednom nedeljno. Ako navlaka jastuka može da se skine, skinite je i usisajte tkaninu ispod“, objasnili su.

Prema rečima stručnjaka, svi bi trebalo da čistimo iza svojih kauča i sofa najmanje svake dve nedelje. Neophodno je da pomerimo celu sofu iz prvobitnog položaja i temeljno usisamo prostor ili obrišemo, ako je sofa na drvenom podu.

Kada je u pitanju čišćenje kauča, bilo da pokušavate da se rešite određene mrlje na jastuku ili želite da osvežite ceo kauč, prvo što treba da uradite je da proverite etiketu za čišćenje kauča i proizvode koji su bezbedni. za upotrebu na toj vrsti tkanine.

Ako imate prenosivu parnu peglu ili peglu na paru da biste se rešili grinja, temeljno pređite preko cele površine kauča da biste ubili površinske grinje. Ako nemate aparat za paru ili peglu, preskočite ovaj korak i pređite direktno na usisavanje.

Između dubinskih čišćenja, sofu redovno osvežavajte posipanjem sode bikarbone, jer se neprijatni mirisi lako upijaju u tkaninu, koji se uklanjaju posipanjem sode bikarbone koja dobro upija mirise, usisavanjem ili upotrebom specijalnih sprejeva za nameštaj.

Možete koristiti prenosivi čistač za naslone za glavu i ruke ako je kauč prekriven tkaninom koja se može prati. Za druge tkanine, najbolje je pozvati profesionalca da ih bezbedno i temeljno očisti.

Nakon sušenja, pozabavite se preostalim bakterijama i eliminišite mirise na presvlakama, koje se mogu oprati posebnim sprejom za dezinfekciju tkanina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar