U trendu

Tako jednostavno: Tajna svakog uspešnog kolača je u ovom triku

Koliko puta vam se dogodilo da krenete da pravite neki recept i tek onda primetite napomenu da vam je potreban omekšali maslac? Možda se to čini kao sitnica i korak koji se lako preskoči, ali upravo se u njemu krije trik za najukusnije kolače.

Naime, temperatura maslaca stvarno je važna kada je u pitanju pečenje poslastica, posebno sitnih kolača i keksa.

Razlog je jednostavan, ali i bitan: maslac na sobnoj temperaturi lako će se pomešati sa šećerom, što je ključ za lagane i pahuljaste kolačiće.

Hladni maslac obično se pretvara u ljuskave slojeve, što ga čini najboljim izborom za kolače teže teksture i kore za pite. Ali za izradu prhkog testa i najukusnijih keksića ključno je da bude sobne temperature.

Ipak, čak i kada to znate, velike su šanse da ćete se ovog koraka setiti tek kada krenete u izradu kolača – a maslac je još u frižideru!

Srećom, postoji sjajan trik kako ga brzinski omekšati i tako baš svaki put napraviti poslasticu po najvišim standardima.

@natashaskitchen

GENIUS butter hack! #tiktokcooking #food #tiktokfoodie #butter #cooking #cookingtiktok #lifehacks #hack #genius #greatidea #kitchenhacks #duh

♬ Happy Vibes – GNL

Za početak, stavite komad maslaca na tanjir obložen papirnatim ubrusom. Potom napunite staklenu čašu vrućom vodom. Kada se čaša zagrije, njome poklopite maslac na tanjiriću i ostavite pet do sedam minuta kako bi nežno i postupno omekšao.

Za kraj, nikako nemojte omekšavati maslac u mikrotalasnoj pećnici. Možda se to čini kao najočiglednija metoda, međutim na ovaj ga način nećete ravnomerno omekšati pa će deo biti otopljen, a drugi posve hladan – što nikako neće pomoći pri miksanju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar