U trendu

Tanjirima nije mesto kuhinjskom ormariću, tvrde stručnjaci: Evo i zašto

Pronalaženje pravog načina za čuvanje tanjira, činija i još mnogo toga je jedan od najvećih izazova organizovane kuhinje – pa koja mesta za čuvanje stručnjaci preferiraju?

Ako ste u fazi planiranja nove kuhinje, naš najveći savet je da isplanirate gde ćete čuvati tanjire. Uopšteno govoreći, puno prostora za skladištenje u kuhinji ostavlja vam dosta opcija, ali kada je u pitanju vaše posuđe, ako ga ostavite dok kuhinja ne bude na mestu za donošenje odluke, možda ćete otkriti da su vaše mogućnosti su ograničeni.

Nepravilno skladištenje posuđa u kuhinji može značiti gubitak prostora, neoptimalno pozicioniranje, pa čak i rizik od oštećenja ormara ili tanjira. Ali bilo da ste na početku preuređenja kuhinje ili pokušavate da poboljšate izgled u funkciju postojeće kuhinje, postoji nekoliko trikova za skladištenje posuđa koje dizajneri i profesionalni organizatori koriste da bi kuhinja bolje funkcionisala.

Odlučivanje o tome kako najbolje čuvati posuđe zaista se svodi na jedan glavni faktor, da li želite da svoje posuđe čuvate visoko ili nisko.

Pre nego što odlučite gde će tačno posuđe sleteti u vašu kuhinju, otvorite mašinu za pranje sudova i pretvarajte se da je ispraznite. Do kog ormarića u kuhinji je najlakše doći? Vaši tanjiri koje koristite svaki dan treba da stoje tamo.

Kada je reč o praktičnosti, dizajneri enterijera i organizatori se uglavnom slažu da je čuvanje posuđa na gornjoj polici vaše kuhinje najbolji izbor. „Svakodnevno posuđe treba držati na nižoj, pristupačnijoj polici“, kaže Amanda Vis, osnivač kompanije Urban Clarity sa sedištem u Njujorku. „Učinite svakodnevni život lakšim koliko možete.“ Ako već imate kuhinju koja ima gornje ormariće ili vam ne smeta održavanje koje dolazi sa otvorenim policama, ovo je najbolji način za čuvanje posuđa.

Međutim, ako planirate novu kuhinju, duboke fioke sa držačima tanjira su vaša sledeća najbolja opcija. Ovo je vrsta skladištenja posuđa koju često vidimo u modernim kuhinjama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar