U trendu

Tiktokerka otkrila način da hleb ostane svež danima, ovo još niste probali

Nema ništa gore od hleba koji je već drugi dan suv i lošeg okusa, a još je gore ako se na njega uhvati buđ. Kako biste smanjili otpad u kuhinji i iskoristili hleb do kraja, važno je da znate gde je najbolje da ga držite, a za ovaj trik još sigurno niste čuli.

TikTokerka Gabby pokazala je gde drži hleb kako bi joj što duže ostao svež i bez buđi. Dakle, nije tajna ni u papirnoj vrećici, niti kutiji za hleb, gde ga većina ljudi verovatno i drži, već na stalku za torte s poklopcem! On tvrdi da joj tu hleb ostane svež i po nekoliko dana.

@gabbys.greens

Thank me later when you never have to deal with moldy bread again #cookingtip #breadtok #holistichealth #breadtips

♬ original sound – Gabby’s Greens

Naime, ona hleb prvo nareže na kriške, a zatim prvih nekoliko kriški stavi na stalak za torte i poklopi staklenim poklopcem. Na taj će način, kaže, hleb duže ostaje svež, a ne morate se ni brinuti o buđi na njemu. „Šik i praktično u isto vreme“, kaže ona za stalak sa hlebom u svojoj kuhinji.

Kako ne bi bacala ostatak hleba, ona preostale kriške stavi u plastičnu posudu i zamrzne do iduće sedmice. „Na taj način ne bacam hleb, a nakon što ga tostiram, imaće odličan ukus“, kaže ona u videu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.