U trendu

Tkanina vam se zalepila za peglu? Za svega 15 minuta biće kao nova

Žurite na posao, u poslednjem trenutku peglate i onda vam se desi ono što i milionima žena pre vas: zalepila vam se tkanina za peglu. U ovakvim situacijama svakako morate da hitno reagujete. Kada dno ovog kućnog aparata nije savršeno čisto, povećava se rizik od oštećenja odeće. Ovo su samo neki od načina da reagujete:

Novine

Zagrejte peglu na najvišu temperaturu. Stavite čistu, suvu krpu na dasku za peglanje i pokrijte je listom novina. Pređite nekoliko puta preko papira i čvrsti zagoreli komadi će spasti sa pegle. Postavite peglu na najvišu temperaturu. Na dasku za peglanje stavite suvu pamučnu krpu i obilno je pospite krupnom morskom solju. Prelazite peglom sve dok se zagoreli ostaci na dnu ne očiste.

Soda bikarbona

Pripremite gustu pastu od tri kašike soda bikarbone i jedne kašike vode. Pokrijte dno pegle smesom, pa uzmite peškir ili pamučnu krpu i pažljivo očistite mrlje. Peglu kasnije temeljno očistite vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Alkoholno sirće

Lagano zagrejte peglu, pa je isključite. Uzmite komad pamučne tkanine, natopite ga alkoholnim sirćetom i istrljajte mesta na kojima su se nakupile nečistoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar