U trendu

Trajno se rešite neprijatnih mirisa iz odvoda: Vodoinstalater savetuje da uradite samo ovu stvar

Smrad koji dolazi iz odvoda čest je problem u domaćinstvu. Vodoinstalater je otkrio kako da se rešite tog neprijatnog mirisa koji se ponekad zadržava u odvodima u sudoperi. Najbolji deo priče je što vas rešenje neće mnogo koštati, a trebalo bi da traje nedeljama.

Jak miris obično je posledica začepljenog odvoda, jer se ostaci hrane i drugi otpadni produkti mogu nakupiti tokom vremena. Vodoinstalaterski stručnjaci iz BlockBustersa otkrili su kako vlasnici kuća mogu zauvek otkloniti smrad.

Nije samo vaš kuhinjski odvod taj koji bi mogao imati neprijatan miris, profesionalci kažu da ako imate neprijatne mirise u kupatilu, oni bi mogli dolaziti i iz podnih odvoda. Baš kao i u kuhinji, ostaci sapuna, dlaka i drugi materijali mogu dovesti do neprijatnih mirisa.

Najbolji kućni lek za ovo je korišćenje izbeljivača, ali profesionalci u gradskom vodovodu preporučuju razređivanje s vodom kako bi se posao obavio malo bolje. Ne samo da će ovo pomoći vašoj flašici izbeljivača da traje duže, nego će takođe učiniti da deluje efektnije.

„Da biste se rešili neprijatnog mirisa – i naslaga – možete pomešati jedan deo izbeljivača s jednim delom vode i izliti to u odvod“, objasnili su u razgovoru za Express.co.uk.

Takođe je važno napomenuti da, iako je u redu mešati vodu i izbeljivač, nikada ne smete mešati druge proizvode za čišćenje. To bi moglo prouzrokovati gadan problem s potencijalno smrtonosnim ishodima i zato se držite dalje od toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.