Trik koji ćete obožavati: Evo kako da zimi osušite veš za manje od dva sata

Odeća će se osušiti brže nego ikad

Sušenje veša tokom hladnih dana nije nimalo lak zadatak, ali jedna žena ponudila je sjajno rešenje za koje kaže da ćete ga stalno koristiti tokom zime.

Pošto živi u malom jednosobnom stanu, Aleks Birn godinama muči muku sa sušenjem veša, jer nema dovoljno mesta gde bi mogla da ga prostire. Međutim, jednog dana sinula joj je sjajna ideja.

Nakon što je rasporedila veš po sušilici, uzela je jedan veliki čaršav za krevet, sa lastišem, i navukla ga preko sušilice, pa je stavila pored radijatora.

Nakon toga shvatila je da je čaršav zarobio topao vazduh i tako pomogao da se veš osuši za dva sata, tvrdi ona.

,,Pokušavala sam da smislim gde da okačim još i čaršav da se suši, osim na vrata od kuhinje, gde bi se povukao miris hrane. Obično držim sušilicu za veš pored radijatora, posebno zimi, i pomislila sam zašto ne bih stavila čaršav preko sušilice, krajeve navučem na radijator i ispod nogica sušilice? Tako će sav topao vazduh iz radijatora ići na odeću i osušiće se brzo“, ispričala je Aleks kako je došla na ovu ideju.

,,Ljudi pitaju ne stvara li se tako vlaga, ali ja pazim da čaršav ne prekrije sušilicu potpuno i da uvek ostane mesta gde vazduh izlazi i greje sobu“, kaže ona.

Ako vas ipak brine vlaga, malo odškrinite prozor ili uključite ovlaživač vazduha.

Njen je jednostavni trik na Fejsbuku prikupio više od 4.000 lajkova.

,,Radim to godinama i sjajno je, sva odeća mi se tako brzo osuši“, napisala je jedna pratiteljka.

,,Zašto ovo nisam pre videla? Stalno se pitam kako brže osušiti veš bez uključivanja sušilice“, dodala je druga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.