U trendu

Trik koji je zapalio internet: Oljuštite krompir za bukvalno 10 sekundi

Gurmanka Laura objavila je video na TikTok-u, u kojem je isprobala trik za brzi način guljenja krompira bez upotrebe ljuštilice ili noža i mnogima je dala do znanja kako je ostala iznenađena što pre nije znala za ovaj trik. A evo o čemu je zapravo reč.

Naime, radi se o tehnici koja uključuje kuvanje krompira sa ljuskom i kasnije uklanjanje ljuske nakon što se krompir ohladi.

– Volela bih da sam ovaj trik naučila pre otprilike 22 godine, ali barem neću morati da gulim krompire u budućnosti, napisala je u opisu videa.

Nakon toga se „bacila“ na isprobavanje trika i jedva čekala rezultate.

– Ako ovo zaista uspe, biću toliko ljuta što sam provela toliko vremena ljušteći krompire. Dakle, već sam ih iseckala, a sada ću samo ovaj da zarežem, oko centimetar do kraja. Stavljam krompire u kipeću vodu na 20 minuta, a onda idem da vidim hoće li se kora skinuti tako lako kao što kažu, objašnjavala je Laura.

@momlifewithlaura

I wish I learned this hack from @LifeH4x about 22 years ago but at least I won’t have to peel my potatoes moving forward! #lifehack #lifehacks #momhack #momhacks #cookinghacks #potatopeeling #kitchenhacks #momsoftiktok

♬ original sound – Laura | Mom Comedy

Nakon što su krompiri bili kuvani i ohlađeni, Laura je jednostavno prstima uklonila koru.

– U redu, ohladila sam jedan, pokušajmo ovo. To funkcioniše, rekla je

Zatim je ponosno pokazivala svoj oguljeni krompir i priznala kako smo gubili vreme guleći krompire ljuštilicom ili nožem.

– Sada kada smo svi shvatili koliko smo vremena izgubili guleći krompire u prošlosti, srećna sam što svi možemo da budemo na istom, priznala je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar