Trik koji ne košta ništa: Kako da najbrže osušite veš u zatvorenom bez sušilice, grejanja ili peškira

Sušenje mokrog veša leti je jednostavan posao. Mašina odradi svoje, odeća se iznese na svež vazduh i za par sati zraci sunca i lagani povetarac potpuno je osuše. Proces je toliko brz da ne stignemo ni da operemo drugu turu veša, a prva je već spremna za peglanje.

Tokom jeseni i zimi je, pak, borba sa sušenjem malo izazovniji zadatak.

Temperature vazduha su niže, sunčeve svetlosti skoro da uopšte nema, a odmaže i velika količina vlage u vazduhu. Odeća se na kraju suši jedan i po do dva dana, dok nova gomila haljina, majica, pantalona i košulja već čeka svoj red. Uz sve to, hladnoća neretko zamrzne komade odeće i pretvori ih u ukočene uspravne oblike koje jedino toplota može vratiti u prvobitni izgled.

Toplotu tada možemo pronaći jedino u kući pa veš brže-bolje odlažemo na radijatore i sušilo postavljamo u kupatilo ili spavaću sobu. Drugim rečima, snalazimo se koliko nam prostor u kojem stanujemo to dopušta. Ali, pritom ne razmišljamo hoće li radijator možda isušiti komade odeće, ni da li je odlaganje mokrog veša u sobi zdravo.

Ovaj video vam pokazuje kako osušiti veš mnogo brže za vreme lošijeg vremena. Iako mnogi veruju da treba upaliti grejanje to je zapravo pogrešan način. Zbog mokre odeće raste vlaga zbog koje se rublje još sporije suši.

Pravi način je otvoriti prozor kako bi vazduh mogao da cirkuliše. Ova metoda će učiniti da se vaš veš brzo osuši čak i zimi. Ako želite da još više ubrzate sušenje, koristite ventilator koji će duvati kroz rublje na stalku. Tako će se veš još brže osušiti, prenosi Jutarnji.

Pa ako želite da se vaše rublje brzo suši i zimi, svakako isprobajte ove trikove!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.