U trendu

Trik majstora da vam veš mašina radi kao sat: Ovaj znak ne smete ignorisati

Istraživanje brenda kućnih aparata AEG nedavno je otkrilo da većina ljudi zanemaruje redovno čišćenje svojih mašina za pranje veša. Iznenadjujuće, skoro dve od tri osobe ne peru mašinu onoliko često koliko je preporučeno, a čak jedna od pet nikada to ne čini, prenosi n1info.rs

Zamislite, prosečna četvoročlana porodica koristi mašinu za pranje veša između osam i deset puta nedeljno. Ali jeste li znali da i samoj mašini treba malo pažnje?

Stručnjak za proizvode u AEG-u, Majkl Forbs, kaže da je čišćenje ključno za održavanje mašine u vrhunskom stanju.

„Uopšteno govoreći, preporučujemo čišćenje mašine najmanje jednom mesečno kako bismo osigurali da mašina funkcioniše besprekorno i da vaša odeća uvek izgleda sjajno“, objašnjava on.

Majkl deli ove savete koje treba pratiti i šta treba uraditi ako primetite bilo koji od ovih znakova:

1. Neprijatan miris: Ako primećujete jak miris nalik na trulež, to može biti znak nakupljanja bakterija unutar mašine, što može izazvati rast buđi. Takođe, ako mašina ostaje vlažna ili ima miris plesni, to može značiti da je vreme da očistite filter mašine.

2. Crne mrlje na vratima mašine: Pojava crnog, lepljivog taloga na vratima ukazuje na prisustvo crne buđi, koja se može preneti na vašu odeću. Gumene zaptivke na vratima su posebno podložne ovome zbog vode i ostataka deterdženta koji mogu izazvati rast bakterija.

3. Ostaci deterdženta: Iako je normalno da u fioci ostane nešto deterdženta, vremenom se to može nakupiti i izazvati rast buđi.

4. Kredaste naslage u bubnju: Ako primećujete beličaste naslage u bubnju mašine, to ukazuje na nakupljanje kamenca. Ovo ne samo da može oštetiti mašinu već i vašu odeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.