U trendu

Trik pomoću kog ćete očistiti vodokotlić bez imalo muke: Potrebna su vam samo 2 sastojka iz kuhinje

Niste ni svesni koliko je jednostavno

Čišćenje stambenog prostora nije jednostavan ni lak posao. Učiniti svoj dom blistavo čistim zahteva vreme i dobru organizaciju, pa nije zgoreg imati „keca u rukavu“, odnosno trikove koji će pojedine poslove uraditi umesto vas.

Ovo se posebno odnosi na teško dostupna mesta, kakav je vodokotlić, a ne postoji osoba koja ne želi maksimalno da smanji broj bakterija koje se na pojedinim mestima intenzivno i neprestano nakupljaju. Hemikalije za čišćenje i dezinfekciju su često veoma agresivne, zbog čega se mnogi okreću prirodnim rešenjima.

Sirće je višenamensko sredstvo koje, osim u kuhinji, ima široku primenu u čišćenju i dezinfekciji domaćinstva. Kada se „udruži“ sa sodom bikarbonom, postaje moćno sredstvo pomoću kog je moguće očistiti gotovo sve.

Zagrejte 200 ml sirćeta i dodajte dve kašike sode bikarbone. Dobijenom smesom obložite unutrašnjost vodokotlića koji ste prethodno ispraznili (zavrtanjem ventila za vodu i pražnjenjem vodokotlića), pa ostavite da odstoji oko 20 minuta. Potom jednostavno pustite vodu.

Voda koja napuni vodokotlić izaći će u šolju, a kombinacija sirćeta i sode očistiće i najzahtevnije delove.

Bez imalo truda, rešićete se nečistoća i  WC šolja će blistati, a vodokotlić će biti potpuno čist i dezinfikovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.