Trik s toalet papirom uštedeće vam na računu za grejanje: ‘Neverovatno efikasan i potpuno besplatan’

Zima je na pragu i mnoga domaćinstva već razmišljaju hoće li upaliti grejanje ili kako izbeći jer ne mogu to da priušte, piše The Sun.

Kriza troškova života i dalje teško pogađa mnoge porodice. Imajući to na umu, važno je preduzeti sve moguće korake kako bi troškovi energije bili što niži. Stručnjak za kotlove i grejanje Tajron Ekrem otkrio je da ima pametan mali trik za uštedu novca.

„Ako niste sigurni odakle dolazi promaja u vašem domu, postoji trik koji možete isprobati pomoću toalet papira“, rekao je i dodao da bi to trebalo da pomogne da odredite koja na područja treba obratiti posebnu pažnju kako biste pokušali da zaustavite promaju.

„Uzmite dve rolne bilo kojeg toalet papira i uklonite jedan sloj tako da vam ostane samo jedan tanki list. Nežno držite taj list oko prozora ili vrata. Promaja će ili usisati toaletni papir ili će vam, ako dolazi iznutra, oduvati toalet papir iz ruke“, rekao je.

Jednostavan način da uštedite novac

„Ovo je stari trik koji je neverovatno efikasan i potpuno siguran. Možete ga sprovesti u celom domu, što će vam pomoći da utvrdite kojim područjima treba dati prioritet u zaštiti od promaje. Samo pazite da pre toga zatvorite sve prozore i vrata i isključite sve uređaje koji bi mogli da uzrokuju strujanje vazduha“,savetovao je stručnjak.

Nakon što utvrdite odakle dolazi promaja, Tajron preporučuje da zalepite samolepljive trake u otvore oko prozora i vrata. „To može sprečiti ulazak hladnog vazduha“, kazao je.

Prema Energy Saving Trustu, ovo bi vam moglo uštedeti više od 50 evra godišnje na vašim računima za grejanje.

„Kada je u pitanju pravilno grejanje vašeg doma, promaja se može pokazati problematičnom. Ovo je stvarno jednostavan način da uštedite novac na svojim računima“, rekao je Tajron, a prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.