U trendu

Trik za pravilno čuvanje brašna: Uradite samo 1 stvar i biće sveže mesecima

Savetuje se da brašno uvek čuvate na tamnom i suvom mestu u hermetički zatvorenoj posudi. Ako ga zaštitite od svetlosti,vazduha i vlage, može da ostane sveže duže vreme. Ako kupujete veću količinu brašna, vredi sipati malo u posebnu posudu.

Poenta je da često otvaranje pogoršava njegovu izdržljivost. Bilo bi dobro da imate jednu posudu za skladištenje više, a drugi za redovnu upotrebu. Naravno, pre nego što prespete brašno, uverite se da je posuda suva i čista.

Postoji jedna stvar koju treba da uradite da biste se zaštitili od moljaca. Odmah nakon kupovine brašna, stavite ga u zamrzivač na dva dana. Zvuči čudno, ali na ovaj način ćemo ubiti sva jaja crva koja su se možda našla u njemu. Nisu svi svesni, ali ih često donosimo u proizvodima iz prodavnice. Niska temperatura će ih ubiti.

Neki ljudi preporučuju čuvanje brašna u zamrzivaču ili frižideru. Ovo smanjuje rizik od pojavljivanja crva u njemu. Takođe je dobra ideja da brašno držite u vakuumskom pakovanju. U njega možete staviti i lovorov list. Neće promeniti ukus ili miris, ali će uplašiti štetočine.

Čuvanje brašna u papirnim ili platnenim kesama nije dobra ideja. Rizik od napada štetočina ili brzog propadanja je veći. Ni papir ni tkanina ne štite od vlage, što može dovesti do grudanja brašna. Vakuumska posuda ili obična tegla sa navojnim zatvaračem je mnogo bolji izbor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar