U trendu

U ovome grešite kada perete krpe: Zbog ove greške postaće rasadnik bakterija

Da se ne lažemo, čišćenje mnogima od nas dođe kao kazna a tek ako je reč o kuhinji koja je uvek puna prljavštine, to mu dođe ko doživotna robija. Ne samo što uvek ima mrva, ostataka od hrane i fleka, već i zato što nam se čini da nikad nije potpuno čista.

Leglo bakterija

I ne može se reći da nismo u pravu – kuhinja, kao i kupatilo su delovi doma s najviše bakterija. Zato je veoma važno znati pravilno oprati kuhinjske krpe. One su pune prljavštine jer njima brišemo ruke, kuhinjske površine, posuđe i ostatke hrane.

Zato treba posebno paziti kako ih peremo da se bakterije ne bi proširile po ostatku doma. I ne samo to, ako ih peremo s ostalim predmetima u mašini za pranje veša, bakterije se lako mogu proširiti s krpa na njih.

Krpe osušite i odvojite od peškira

Mnogi od nas prave čestu grešku kada peru veš – zajedno peru peškire i krpe, pošto ih najčešće peremo na 90 stepeni ili ih prokuvamo. Kad ih stavimo u bubanj, krpe i peškiri su uglavnom vlažni, pa se bakterije nesmetano prošire na sve predmete. Zato osušite krpe na vazduhu pre nego što ih stavite u korpu za veš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.