Uklonite nabore na odeći bez peglanja: Potrebno je da uradite samo ovo

Sigurni ste (možda i svaki put) kada izvadite veš iz mašine pomislili: O, samo kad ne bih morao/la da peglam. Skoro svi mrze taj posao koji oduzima, budimo iskreni, i vreme i energiju, radije bi nosili izgužvanu odeću, ali to tek nije prikladno, zar ne? Zato nas je posebno obradovao podatak da je stručnjak za pranje veša otkrio kako ukloniti nabore sa odeće bez peglanja. Kaže da se to može uraditi uz pomoć spreja koji možete sami da napravite.

– Sve što treba da uradite je da dodate kašičicu balzama ili regeneratora za kosu u prokuvanu ili destilovanu vodu i pomešate u bočici sa raspršivačem – tako je jednostavno – rekao je stručnjak Džejson Higs za The Sun. Kada nanesete sprej, sve što vam preostaje je da lagano poprskate naborana područja i ostavite da se odeća osuši nekoliko minuta.

Ali budite oprezni i ne preterujte! Prekomerno prskanje može imati suprotan efekat.

Još jedna tehnika sa malim naporom je da okačite izgužvanu odeću u kupatilu dok se tuširate. Dok se opuštate u vodi, vrela para će ukloniti sve neželjene bore sa vaše odeće. Treći način da se rešite naborane tkanine je da koristite vlažan peškir. Uzmite svoju odeću i stavite je na ravnu površinu. Pronađite peškir koji je dovoljno velik da pokrije celu vašu odeću i navlažite ga dovoljno da bude vlažan na dodir, ali da ne kaplje. Kada završite, položite peškir direktno na vrh odeće i pritisnite rukama, zaglađujući nabore, prenosi Jutarnji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.