U trendu

Umesto omekšivača za veš koristite ovaj sastojak: Odeća će mirisati danima i biti mekša nego ikad

Ovo je najbolja prirodna zamena za omekšivač

Omekšivač je svačiji omiljeni deo pranja veša: on pruža tkaninama mekoću i predivan miris, ali obično uz to obiluje veštačkim supstancama.

Ako želite da probate neku zdraviju opciju, vredi probati neku od sve popularnijih alternativa za omekšivač.

Sirće

Poznato je da sirće ima široku primenu i van kuhinje, posebno u dezinfekciji i u kombinaciji sa sodom bikarbonom, a korisno je to što se ono može upotrebiti i umesto omekšivača.

Sve vrste sirćeta su dobra alternativa, a najbolji izbor su jabukovo i destilovano belo sirće. Sve što je potrebno jeste da u pregradu za omekšivač sipate 3 kašike sirćeta, a ni slučajno ne preterujte jer će se onda osećati prejak miris u vešu.

Eterična ulja

Destilovani mirisi koji imaju vrlo koncentrisanu i značajnu količinu aktivnih sastojaka odlično su rešenje ukoliko želite da izbegnete upotrebu omekšivača.

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja po želji s 2 šolje sirćeta i dobro ih promešajte. Ova mešavina može da se koristi kao klasični omekšivač ili da se njom naprska mašina za sušenje pre upotrebe.

Soda bikarbona

Kad stavite odeću u mašinu, pospite je polovinom šolje sode bikarbone i zavrtite bubanj nekoliko puta tako da se rasporedi svuda, pa operite programom koji vam je potreban.

Soda bikarbona će sprečiti da se odeća „ukoči“ i smanjiće statički elektricitet, a uz to će ukloniti neprijatne mirise i održati boju svetlije odeće.

Balzam za kosu

Da bi ovaj trik funkcionisao, morate da koristite i sirće i vodu.

Ubacite levak u veliku bocu, pa sipajte 6 šoljica vode, pa 3 šolje sirćeta i potom 2 šolje balzama za kosu. Nežno promešajte (nikako ne tresite jer će početi da peni snažno). Najbolje je koristiti organski balzam sa što manje hemikalija.

Sipajte u količini koju biste koristili da sipate omekšivač i pustite veš-mašinu da obavi svoju magiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar