U trendu

Unesite spokoj i blagoslov u svoj dom: Anđeoska krila se lako neguju, a izgledaju prelepo

Tačkasta begonija je poznata i pod nazivom „anđeoska krila“ zbog svojih stabljika sa dugim listovima koji podsećaju na krila. Prilično je jednostavna za uzgajanje, za razliku od nekih drugih vrsta begonija.

Najbolje se oseća kada je na toplom, svetlom mestu sa prosečnom ili natprosečnom relativnom vlažnošću.“ Pored zapanjujućeg lišća, ima i grozdove belih cvetova. Cvetanje se obično javlja tokom prolećnih i letnjih meseci.

Nega u zatvorenom

Tačkasta begonija je izvrsna sobna biljka za svakoga ko za nju ima prave uslove za uzgoj. Jednom kada se pozabavite svim njenim potrebama, tačkasta begonija oduševiće vas i vaše posetioce.

Evo šta joj je potrebno da bi napredovala:

Zemlja

Sadite je u rastresito, dobro drenirano zemljište. Generička smeša za sadnju sobnih biljaka treba dobro da funkcioniše. Ako vam se čini preteškim, možete da opustite zemlju sa malo perlita.

Svetlost

Preferira da je na senovitoj strani. Previše direktne sunčeve svetlosti prouzrokovaće da vrhovi listova porumene i da boja izbledi. Voli jarko, indirektno svetlo, ali preživeće na manje svetlim lokacijama.

Voda

Održavanje zemlje u umereno vlažnom stanju obradovaće vašu biljku. Međutim, vlažno zemljište je zabranjeno. Kao što je slučaj sa bilo kojom sobnom biljkom, tačkasta begonija će početi da truli ako je previše zalivate. Proverite zemljište svakih nekoliko dana da biste utvrdili nivo vlage u njemu. To možete učiniti zabijanjem kažiprsta u zemlju otprilike jedan centimetar. Ako je tlo suvo na dodir, zalivajte ga dok ne prolazi kroz dno posude, prenosi Magazin Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.