Uradite ovo svake večeri pre spavanja i nikad vam više neće biti vruće u stanu

Teško je zamisliti da možemo preživeti ove dane bez klima uređaja. Pored tih osnovnih kućnih aparata, u ovom periodu postao je nezaobilazan, a kako su nam leta sve duža zahvaljujući ovom aparatu, tako su nam računi sve veći.

Ako želite da izbegnete visoke račune ili olakšate život sebi ukoliko nemate klimu u svom domu, donosimo nekoliko saveta kako da preživite leto prirodnim metodama hlađenja.

Kako prenosi Telegraf, ovih 6 trikova će vam olakšati život.

1. Čarape stavite u frižider

Iako ova metoda može zvučati čudno, postoje istraživanja koja su zaključila da je hlađenje stopala zapravo efikasan metod za ublažavanje visokih temperatura.

2. Pijte puno tečnosti

Vodu gubimo usled različitih bioloških procesa koji se odvijaju u našem telu, a najveći procenat vode organizam izbacuje zbog visoke telesne temperature. Upravo to je razlog zašto je važno dodatno hidrirati organizam tokom visokih temperatura.

3. Odabir prave posteljine

Ovo vreme zahteva posteljinu od lana, svile ili pamuka. Kako stručnjaci navode, ovi materijali hlade i omogućavaju koži da „diše“.

4. Dobar dušek

Dušek lošeg kvaliteta zadržava telesnu toplotu. Zato treba kupiti kvalitetan dušek koji će vam omogućiti da mirno spavate.

5. Tuširanje hladnom vodom

Većina ljudi se hladi pre izlaska iz kuće na visokim temperaturama, međutim stručnjaci savetuju da bi to bilo bolje uraditi neposredno pre spavanja.

6. Hladna boca vode

Napunite flašu do pola hladnom vodom i stavite je u zamrzivač. Kada se voda zamrzne, stavite flašu ispod jastuka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.