U trendu

Vaš dom će blistati: Recite zbogom brisanju prašine uz samo jedan sastojak

Umesto svakodnevnog brisanja prašine, isprobajte ovaj izuzetni trik koji se koristi i u muzejima. Zahvaljujući glicerinu, možete očistiti celu kuću bez straha od oštećenja nameštaja.

Evo pet načina kako možete koristiti glicerin za čišćenje doma:

1. Brzo i efikasno čišćenje prljavih podova: Dodajte nekoliko kapi glicerina u vodu i koristite ovu mešavinu za brisanje podova.

2. Dugotrajno uklanjanje prašine: Dodajte malo glicerina u vodu, natopite krpu u ovu mešavinu i obrišite površine. Zbog ovog trika, prašina će ostati neprimetna najmanje 10 dana.

3. Uklanjanje mrlja sa odeće: Nanesite nekoliko kapi glicerina na mrlju, a zatim je isperite vodom u koju ste dodali malo soli. Za mrlje od čaja, kafe ili čokolade, napravite mešavinu glicerina i soli, nanesite je na mrlju i operite posle pola sata.

4. Održavanje kožnog nameštaja: Da biste uklonili ogrebotine sa kožnog nameštaja, prebrišite ih pamučnom krpom umočenom u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

5. Čišćenje prozora: Pomešajte glicerin i etil-alkohol u odnosu 1:10 i koristite ovu mešavinu za brisanje prozora. Zahvaljujući ovoj metodi, vaši prozori će ostati čisti dugo vremena.

Isprobajte ove savete i uživajte u čistom i blistavom domu bez neprestanog napora!“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.