Vaše biljke će prosto bujati: Treba samo da koristite ovu 1 stvar za zalivanje

Biljke će vam bujati, a potrebna je samo jedna stvar – kišnica!

Zalivanje sobnih biljaka može biti prava nauka, a evo nekoliko saveta kako da to obavite na najbolji način:

1. Odabir vode: Idealno je koristiti kišnicu za zalivanje, ali ako nemate tu opciju, prokuvana voda je dobra alternativa. Dodavanje malo veštačkog đubriva može dodatno poboljšati biljkama nutrijente.

2. Pravilnost zalivanja: Važno je ne preterivati s vodom. Zalivajte biljke odstajalom vodom, optimalne temperature za prostoriju u kojoj se biljke nalaze. Zimi, kada je vazduh suv, pazite da ne zalivate biljke previše.

3. Pravilno vreme zalivanja: Zimi je najbolje zalivati ujutro da bi se zemlja osušila tokom dana. Leti izbegavajte zalivanje u najtoplijem delu dana. Redovno prskanje biljaka pomaže održavanju vlage, posebno tropskim biljkama.

4. Posebni zahtevi: Različite biljke imaju različite potrebe za zalivanjem. Na primer, biljke poput kaktusa preferiraju manje zalivanja, dok biljke s puno lišća i cvetova, kao što su azaleje, mogu zahtevati češće zalivanje.

5. Mirovanje: Za biljke koje ulaze u fazu mirovanja, smanjite zalivanje prema njihovim specifičnim potrebama kako biste ih održali zdravim i srećnim.

Uz malo pažnje i pravilnu negu, vaše sobne biljke će cvetati i rasti u punom sjaju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.