U trendu

Vaše pločice u kuhinji i kupatilu će zablistati: Najbolji i najlakši način da očistite fuge

Pločice u kuhinji i kupatilu su površine na kojima se brzo nakupljaju prljavštinu, buđ ili mrlje. Na sreću, pločice i fuge možete efikasno da perete prirodnim proizvodima koje verovatno imate u svom domaćinstvu.

Pre nego što počnete da čistite fuge, pripremite smešu za čišćenje. Jednostavan recept za domaću pastu uključuje mešanje jednakih količina sirćeta i vode ili vode i sode bikarbone. Sirće deluje kao prirodno dezinfekciono sredstvo, dok soda bikarbona pomaže u uklanjanju tvrdokorne prljavštine.

Nakon što ste pripremili mešavinu za čišćenje, nanesite je na fuge između pločica. Koristite četkicu za zube ili četkicu za fugiranje da temeljno utrljate pastu u fugu. Obavezno pokrijte svaki spoj ravnomerno da biste obezbedili efikasno čišćenje.

Nakon nanošenja rastvora, ostavite je da deluje nekoliko minuta da omekša prljavštinu i mrlje. Ostavljanje mešavine duže vreme omogućava joj da prodre dublje i efikasnije očisti fuge.

Kada se smeša stegne, koristite četkicu za fugiranje ili četkicu za zube da očistite fugu. Trljajte četkicu kružnim pokretima preko pločica i fuga da biste uklonili tvrdokorne mrlje i prljavštinu. Ako su spojevi posebno prljavi, možda će biti potrebno ponoviti ovaj korak nekoliko puta.

Nakon četkanja fuga, isperite ih čistom vodom da biste uklonili preostalu mešavinu za čišćenje i prljavštinu. Možete koristiti sunđer ili krpu da temeljno isperite fuge i osušite ih. Ako primetite da su neke fuge još uvek prljave, ponovite postupak čišćenja sa dodatnom koncentracijom ove mešavine za čišćenje pločica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.