U trendu

Više skidanje fleka od super-laka neće biti noćna mora: 3 iznenađujuće stvari su SPAS

Super-lepak je čudesni proizvod koji nam pomaže da popravimo sve po kući, ali se često upravo te sitne popravke pretvore u pravu noćnu moru kada je čišćenje u pitanju.

Super-lepak je neverovatno teško ukloniti jer je ne samo izuzetno jak već ima snagu da za samo nekoliko sekundi stvori čvrstu vezu između delova koje pokušavamo spojiti. Kako ga onda efikasno ukloniti sa radnih površina, odeće ali i nameštaja u kući?

Odgovor na ovo pitanje zavisi prvenstveno od vrste površine sa koje pokušavate da ga uklonite. Na primer, ako je problem nastao na podovima od tvrdog drveta, najidealnije rešenje je aceton. Neke druge oblasti zahtevaju primenu alkohola, sirćeta, maslinovog ulja pa čak i najobičnije sapunice.

Aceton može biti prilično grub za mnoge tkanine, pa bi bilo najbolje zaobilaziti ga kada dođe vreme za uklanjanje super-lepka sa odeće. U tim situacijama, grublje trljanje alkoholom po pamuku ili poliesteru (pa čak i vuni!) može biti adekvatnije rešenje.

Za proizvode od kože, pak, razmislite o upotrebi sirćeta jer je ono ne samo manje grubo već i efikasnije u uklanjanju lepka. Imajte samo na umu da će sirćetu možda trebati malo više vremena da deluje, ali to svakako neće umanjiti rezultate.

Treća iznenađujuća opcija je WD-40 odstranjivač vode (Water Displacement, 40th formula) koji je interesantan zbog svog svojstva da opušta lepak kako bi se dalje lakše uklonio. Istovremeno, on pomaže koži da se dodatno opusti i omekša što ga čini još povoljnijom opcijom kada je skidanje fleka sa kože u pitanju.

U svakom slučaju, za koju god opciju da se odlučite naš predlog je da se naoružate strpljenjem, nanesete malu količinu nekog od ovih sredstava na čistu krpu, i jednostavno snažno ribate sve dok super-lepak ne počne da se skida.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.