U trendu

Vodoinstalater otkrio malu promenu koja štedi vodu i desetine hiljade dinara godišnje

Svi želimo da računi za domaćinstvo budu niski – i postoji jedna promena koja može pomoći u smanjenju vašeg računa za vodu. Iako svi znamo da gašenje svetla, isključivanje uređaja u stanju pripravnosti i smanjenje vremena tuširanja mogu pomoći u uštedi novca, prema rečima jednog vodoinstalatera, postoji jedan jednostavan trik koji možete da uradite da smanjite svoje račune za vodu do 170 evra, prenosi Miror.

Vodoinstalaterski stručnjak Piter Klejton iz Trade Plumbing-a je savetovao da je najbolji način za uštedu novca prelazak na tuš koji štedi vodu.

Prema Trade Plumbing-u, obična glava tuša košta oko 325 evra godišnje, a glava tuša sa malim protokom negde oko 150 evra godišnje, dakle to je ušteda od 175 evra. To je velika razlika u litrima vode i može pomoći u smanjenju potrošnje vode za više od 18.000 litara godišnje.

Ekspert je objasnio: „Mnogi oklevaju da pređu na glavu tuša sa kontrolisanim protokom zbog zabrinutosti oko kvaliteta tuša i pritiska vode. Međutim, poznato je da glave tuša koje štede vodu posebno smanjuju potrošnju vode, a istovremeno osiguravaju da se iskustvo tuširanja zadrži.“

Piter je zatim dao dodatne savete ljudima koji pokušavaju da smanje svoje račune za vodu i predložio da smanje vreme koje provodite pod tušem. Rekao je da tuširanje od samo jednog minuta može „uštedeti dodatnih 12,5% na vašem prvobitnom računu za tuširanje, što znači da ćete uštedeti stotine evra godišnje kada se kombinuje sa tušem sa malim protokom vode“.

Voda je neophodna za održavanje života na Zemlji, tako da je važno da svi nastoje da uštede što je više moguće kako bi se brinuli o budućim generacijama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.