U trendu

Vreme je za pranje jastuka: Ovaj neobični predmet od 200 dinara učiniće da izgledaju kao novi

Sa dolaskom proleća, vreme je da se pozabavite nekim od onih kućnih poslova koje ste izbegavali, kao što su čišćenje prekrivača, jastuka, ćebadi…

Umesto da ih odnesete u perionicu ili kupite nove, možete učiniti da vaši stari jastuci izgledaju kao novi sa neobičnim kućnim predmetom – a košta samo 200 dinara.

Ako ste odlagali ovaj dosadan kućni posao, poželećete da vam bude prioritet kada saznate šta se krije u vašim neopranim jastucima. Dok spavamo, naše telo se prirodno znoji i odbacuje mrtve ćelije kože koje apsorbuje naša posteljina. Ne samo da ovo može da izazove žute mrlje tokom vremena, mikroskopske grinje i bakterije se takođe mogu naći u vašim neopranim jastucima. Iako su uglavnom bezopasne, ove bube mogu izazvati alergije i napade astme.

Jedna obožavateljka gospođe Hinč je čak otkrila svoj lak način da vaši jastuci ponovo izgledaju kao novi sa predmetom koji verovatno imate po kući. Ako ste u iskušenju da isprobate novi trik, jednostavno stavite jastuk u bubanj mašine za pranje veša, a zatim dodajte 2-3 čiste teniske loptice.

Dok odskaču, pomoći će u distribuciji tople vode iz deterdženta i da vaši jastuci izgledaju kao novi. Neki su predložili da koristite tenisku lopticu u sušilici kako bi pomogli da se jastuci brže osuše i zadrže oblik.

Pre nego što krenete u kupovinu, vredi napomenuti da ovaj trik najbolje funkcioniše na jastucima od perja ili iseckane pene. Obavezno proverite etiketu za negu na svojim jastucima pre nego što ih bacite u pranje, jer čvrsta pena ili posteljina od heljde neće preživeti ciklus centrifuge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.