U trendu

Za sreću i radost u kući, police sa knjigama bi trebale da stoje samo na ova 2 mesta

Polica sa knjigama predstavlja komad nameštaja kom se, pri uređenju doma ne pridaje posebna pažnja, a neretko se postavljaju samo onda kada ostane mesta.

Feng šui učenje najviše pažnje posvećuje orijentaciji u prostoru i njegovom planskom uređenju, kako bi se obezbedio napredak, pa ovakvim ponašanjem, prema ovom verovanju, blokirate prosperitet u kući. Kako su knjige riznice znanja, onda vam je verovatno jasno da one imaju posebnmo značenje u ovoj filozofiji.

Feng šui preporučuje da police za knjige, koje su zaslužne za prenos znanja i koje su proizvod ljudske kreativnosti i mašte treba postaviti u obasjanu prostoriju, kako bi kreativna energija mogla neometano da se razvija i raste.

Neke od najpoznatijih teorija Feng šuija koriste kardinalne pravce za kreiranje osam određenih delova sobe. Za svaki pravac se kaže da ima jedinstvene kvalitete pozitivne ili negativne energije.

Prema tom verovanju, zapad je strana, odnosno pravac kreativnosti, pa postavljanje police sa knjigama na zapadnu stranu sobe podstiče kretanje kreativne energije.

Energija sreće, odnosno radosti, podiže se kada se knjige nalaze u središnjem delu prostorije. Kako ulaz u kuću predstavlja protok pozitivne energije i podstiče kreativno razmišljanje, nije loša ideja da svoju policu postavite i blizu njega.

Prema feng šui verovanju, negatuivnu energiju koja blokira protok pozitivne energije, izaziva nered. Ovo sse ne odnosi samo na nered u prostoriji, već i na nered na samoj polici za knjige. Zbog toga je neophodno da se sa police i knjiga redovno briše prašina, a da se stare i oštećene knjige sklanjaju. Zadržavanjem ovih knjiga dopuštate negativnoj energiji da se zadrži u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.