U trendu

Za svežinu i čistoću u kući: Jednostavni saveti koji čuvaju vaše zdravlje i novac!

Jednostavni saveti koji čuvaju vaše zdravlje i novac u kući!

Uštedite vreme i novac koristeći prirodna sredstva za čišćenje koja su često efikasnija od kupljenih proizvoda, a takođe su i bolja za vaše zdravlje. Većina komercijalnih proizvoda sadrži hemikalije koje mogu biti štetne za vaše disajne puteve i kožu, naročito ako ne koristite rukavice. Upotreba prirodnih sredstava ne samo da čisti, već i unosi prijatne mirise u vaš dom.

Mentol za osveženje

Kanta za smeće često može zaudarati. Kada menjate kesu, ubacite nekoliko listova mente u kantu i utrljajte ih. Menta će neutralisati neprijatne mirise i vaša kanta će mirisati prijatno neko vreme.

Da biste izbegli moljce u vašim ormarima sa hranom ili garderoberima, pomešajte kašičicu cimeta sa uljem karanfilića, potopite vatu u ovu smesu, stavite svaku u pamučnu kesu, i okačite u ormare.

Prolećno i jesenje čišćenje uključuje i čišćenje plastičnih ili metalnih poklopaca sa ventilacionih otvora. Ovo će osigurati da vaš dom uvek ima svež vazduh.

Osveživač vazduha

Dodajte štapiće cimeta, karanfilić i koru pomorandže u šerpu napunjenu vodom do dve trećine i ostavite na toplom mestu u kući. Ovo ne samo da će ovlažiti vazduh već će i proširiti prijatne mirise po celom domu.

Čišćenje srebrnih predmeta

Stavite srebrne predmete u aluminijumsku posudu ili sudoper obložen aluminijumskom folijom. Pospite ih sa tri kašike sode bikarbone i prelijte vrelom vodom. Ostavite da odstoji deset do dvanaest minuta, a zatim isperite.

Isprobajte ove savete koji zasigurno čuvaju zdravlje i novac u kući!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.